У всіх регіонах України оцифрували дані чоловіків мобілізаційного віку – Міноборони

Дата: 14 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Міноборони перезапустило електронну систему “Оберіг”, що забезпечує цифрове ведення даних на всіх етапах мобілізаційної кампанії для кожного окремого суб’єкта: оцифрували дані чоловіків мобілізаційного віку у всіх 24 регіонах України та Києві.

Про це сказав заступник міністра оборони Іван Гаврилюк під час виступу на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад, повідомили на сайті конгресу.

Іван Гаврилюк. Джерело: АрміяInform

Всього, за його інформацією, зроблено 23 мільйони запитів на оновлення даних громадян.

 

Система “Оберіг” інтегрована з Державною податковою службою, Міністерством юстиції, Державною прикордонною службою, Міністерством освіти, Державною міграційною службою та судовою адміністрацією, уточнив заступник міністра.

Гаврилюк наголосив, що більшість регіонів успішно налагодили процес введення даних щодо статусу проходження військово-лікарських комісій.

“Проте, щоб забезпечити ще більшу ефективність і прозорість, ми плануємо збільшити потужності команд, що працюють у територіальних центрах комплектації та соціальної підтримки, і перевести у цифровий формат увесь процес мобілізаційної кампанії для кожного громадянина”, – підкреслив він.

Заступник міністра зазначив, що мета Міністерства оборони – забезпечити прозорість і оперативність кожного кроку цього важливого процесу, надати можливість кожному громадянину реалізувати свій обов’язок захисту Батьківщини.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що від самого початку війни у 2014 році українські суди ухвалили 3,7 тисячі вироків щодо ухилення від мобілізації, з яких 120 у січні поточного року. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter