У всіх обласних управліннях поліції є обладнання для експрес-аналізу ДНК

Дата: 29 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

За підтримки Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань Державного департаменту США у всіх обласних управліннях поліції в Україні є обладнання для експрес-аналізу ДНК. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Торік американські партнери передали 20 аналогічних ДНК-лабораторій, а нині – ще 12. 

Криміналісти використовують їх для швидкого відбору біологічних зразків безпосередньо на місці події. Річ у тім, що часто на місцях прильотів російських ракет після пожеж або в братських могилах знаходять лише фрагменти тіл, тож одразу неможливо встановити навіть кількість загиблих. 

З відповідним обладнанням встановити особу загиблої людини можна всього за півтори години, і нерідко – зі 100-відсотковою результативністю, кажуть слідчі. 

“Так, наприклад, на місцях наймасовіших трагедій, а саме внаслідок ракетних ударів росіян у Кременчуці, Вінниці, Умані, в селі Гроза, Краматорську, Куп’янську та під час ексгумації тіл на місці масового захоронення в Ізюмі Харківської області, криміналістам Нацполіції вдалось ідентифікувати тіла всіх загиблих”, – додають у поліції. 

Українські посадовці подякували партнерам зі США за допомогу. 

Нагадаємо, що станом на жовтень зниклими безвісти за особливих обставин вважали 28 тисяч українців. 

Зразки ДНК для пошуку зниклих безвісти можна здати не лише в Україні, але й за кордоном. Детальніше про це можете прочитати за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter