У Вовчанську росіяни, ймовірно, розстріляли цивільного з інвалідністю, прокуратура почала розслідування

Дата: 18 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Харківська обласна прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом розстрілу окупантами людини з інвалідністю у Вовчанську.

 Про це йдеться в повідомленні Харківської обласної прокуратури.

За інформаціє правоохоронних органів, 17 травня 2024 року український журналіст Андрій Цаплієнко виклав у своєму телеграм-каналі відео з дрона, на якому можна побачити тіло людину у колісному кріслі.

“Тіло загиблої людини в інвалідному кріслі зараз оператори бачать поруч з лікарнею, яку захопили окупанти“, – пише журналіст.

Відео: телеграм-канал «ЦАПЛІЄНКО_UKRAINE FIGHTS».

На думку правоохоронців, українським аеророзвідникам вдалося зафіксувати воєнний злочин, скоєний російською армією. Також вони припускають, що людину з інвалідністю вбили під час її спроби від’їхати подалі від захопленої лікарні.

Харківська прокуратура відкрила кримінальну справу за фактом порушення законів та звичаїв війни та ч. 2 ст. 438 КК України умисне вбивством.

Відомо, у північній частині Вовчанська у Харківській області, де нині йдуть активні бойові дії, російські військові беруть цивільних мешканців у полон, а деяких страчують. Також у селі Стариця Вовчанської громади російський солдат застрелив місцевого 46-річного мешканця, ще одного цивільного, ймовірно, викрали або вбили російські військовослужбовці.

Вже другий тиждень продовжуються бої на півночі Харківщині, зокрема найтяжче зараз у Вовчанську та навколишніх селах. Російські війська з 10 травня намагаються зайти в населені пункти, які були звільнені ЗСУ ще восени 2022 року. Щоб мешканці знову не опинитись в окупації, місцева влада спільно з поліцією та волонтерами проводить обов’язкову евакуацію цивільного населення. Крім того, відомо, що у прифронтовому Вовчанську Харківської області 10 травня зникли двоє волонтерів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter