У Вовчанську на Харківщині досі лишаються близько сотні цивільних – ОВА

Дата: 18 Травня 2024
A+ A- Підписатися
На Харківщині триває евакуація мешканців з населених пунктів, де точаться бої з військами РФ. Наразі у Вовчанську залишилося близько ста людей, у Липцях – ще менше.
 
Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.
 

“У Вовчанську, за нашою інформацією, ще приблизно 100 людей залишається, по Липецькому напрямку – менше”, – зазначив очільник ОВА.

За його словами, з північної частини Вовчанська, де наразі перебувають ворожі війська, евакуація неможлива. З південної частини міста і з Липців працівники Національної поліції продовжують вивозити людей, попри постійні обстріли. Широко залучені в процесі евакуації і волонтери.

Синєгубов поінформував, що станом на ранок 18 травня 2726 місцевих жителів евакуювали з Чугуївського району, 4037 з Харківського, 118 з Богодухівського та 3026 людей вивезли волонтери. За даними посадовця загалом вдалося евакуювати 9907 людей. Частина з них розмістили у Харкові, частина виїхала за його межі, невелика кількість людей за межі Харківської області.

Нагадаємо, що працівники ДСНС евакуювали близько 2500 людей з Вовчанської громади. 

Раніше ZMINA повідомляла, що за даними поліції Харківської області, починаючи з 10 травня та станом на 20:00 16 травня поліціянти евакуювали з Циркунівської, Липецької, Вовчанської громад до більш безпечних місць 2693 місцевих мешканців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter