У Володимира Дудки погіршився стан здоров’я – Денісова

Дата: 01 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Утримуваний у Росії українець Володимир Дудка заявив про сильне погіршення стану здоров’я.

Про це на своїй сторінці у мережі “Фейсбук” написала Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

“У нього постійні головні болі на тлі високого артеріального тиску. Висипи, що були на тілі, не лікуються. Через це посилився свербіж. Зазначене суперечить гарантованим міжнародним нормам поводження із засудженими особами, що утримуються в місцях позбавлення волі”, – повідомила вона.

Українська омбудсманка звернулася до уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою надати необхідну медичну допомогу незаконно засудженим громадянам України. Також вона попросила тимчасово повіреного в справах України в Росії Василя Покотила сприяти забезпеченню прав і свобод українців.

Окрім цього, Людмила Денісова закликала міжнародну спільноту, дипломатів та представників правозахисних організацій посилити моніторинг дотримання прав українських громадян, які досі перебувають у неволі, та застосувати всі можливі важелі впливу задля якнайшвидшого повернення українських політв’язнів додому.

Нагадаємо,  Володимира Дудку, Олексія Бессарабова і Дмитра Штиблікова затримали 9 листопада 2016 року в Севастополі. Їх звинуватили нібито в підготуванні диверсії організованою групою і зберіганні зброї.

16 листопада 2017 року підконтрольний Росії “Севастопольський міський суд” “засудив” Дмитра Штиблікова до п’яти років колонії суворого режиму. Чоловік уклав досудову угоду зі слідством, визнавши свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили. На думку правозахисників, це може підтверджувати тиск на нього з боку слідства. 

4 квітня 2019 року Володимира Дудку та Олексія Бессарабова незаконно засудили до 14 років позбавлення волі. Дудка і Бессарабов повністю заперечують свою провину. Верховний суд Росії залишив вирок незмінним

Раніше Архієпископ Сімферопольський і Кримський ПЦУ Климент уже закликав президента Зеленського занести до списку наступного обміну Володимира Дудку, Костянтина Давиденка, а також кримських татар, яких російські силовики переслідують за звинуваченнями в участі у “Хізб ут-Тахрір”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter