У Волновасі російські загарбники вбили військового капелана

Дата: 14 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Волновасі на Донеччині російські окупанти вбили військового капелана, ігумена Платона (Моргунова).

Про це повідомляється на сторінці Православної церкви України у фейсбуку.

Отець Платон (Моргунов). Джерело: фейсбук-сторінка ПЦУ

“З сумом дізналися, що у Волновасі російські загарбники вбили військового капелана, ігумена Платона (Моргунова). Наш брат у Христі був пострижений в ченці у Свято-Феодосійському монастирі Києва, тривалий час подвизався у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі. Отець Платон був світлою та доброю людиною. Таким Ви лишитесь у нашій пам’яті назавжди, отче”, – йдеться в повідомленні.

Представники місцевої влади Волновахи заявили 13 березня, що внаслідок російського вторгнення місто майже повністю знищено: росіяни без перестанку гатять по ньому з початку війни.

Волноваху від початку війни називають однією з найгарячіших точок на Донеччині. Проте досі кількість жертв у місті встановити неможливо, бо багато людей перебувають під завалами.

Українські громадські та урядові організації зафіксували вже всі типи воєнних злочинів з боку Росії.  Їхні приклади ZMINA збирає тут, а також за тегами міжнародні злочини та #PutinWarCrimes.

Прочитати про докази використання Росією невибіркової зброї для атаки на цивільних ви також можете за цим покликанням.

У Міжнародному суді ООН уже розпочали слухання за позовом України проти Росії в справі щодо звинувачень у геноциді. Україна вимагає, щоб суд негайно заборонив Росії проводити військові дії.

Розслідування російських злочинів в Україні почав і німецький генпрокурор Петер Франк. У Німеччині можна переслідувати за воєнні злочини та злочини проти людяності, скоєні у всьому світі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter