У Вірменії заблокували програми російського пропагандиста Соловйова

Дата: 30 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У Вірменії припинили показ російських пропагандистських програм “Вечір з Володимиром Соловйовим” і “Недільний вечір з Володимиром Соловйовим”, що транслюються на телеканалі “РТР-Планета”.

Про це повідомив заступник міністра високотехнологічної промисловості республіки Авет Погосян.

Володимир Соловйов. Фото з відкритих джерел

Програми заблокували через постійні порушення, зафіксовані останнім часом комісією з питань телебачення та радіо Вірменії.

Рішення, зокрема, ухвалили на основі постійних порушень статей 5 і 6 міжурядового договору між Вірменією та Росією про співробітництво у сфері масових комунікацій, уточнив урядовець. Ці норми передбачають, що сторони не повинні допускати втручання у внутрішньополітичне життя та виключають образливий зміст.

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов перебуває під санкціями Євросоюзу з 2022 року разом з іншими російськими пропагандистами, військовими та чиновниками. Санкції проти них застосували у відповідь на повномасштабну агресію РФ проти України. 

Суть санкцій – у заморожуванні активів зазначених осіб, якщо ці активи виявляться на території ЄС, заборона на в’їзд до країн Союзу та транзит через них.

Нагадаємо, що раніше прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що залежність його країни у сфері безпеки від Росії є стратегічною помилкою”, й зараз влада намагається диверсифікувати політику у цій сфері.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що у Вірменії затримували проросійського блогера Міку Бадаляна та оглядача Sputnik Вірменія Ашота Геворкяна у справі про незаконний обіг вогнепальної зброї, згодом їх відпустили.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter