У Вірменії затримали двох проросійських пропагандистів

Дата: 09 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У Вірменії затримали проросійського блогера Міку Бадаляна та оглядача Sputnik Вірменія Ашота Геворкяна у справі про незаконний обіг вогнепальної зброї, згодом їх відпустили.

Про це пише Радіо Свобода з посиланням на інформацію Слідчого комітету (СК) Вірменії Гора Абраамяна.

Будівля Слідчого комітету в Еревані. Джерело: investigative.am

Разом із ними у справі проходять ще п’ять підозрюваних. Всіх їх затримали через підозру в скоєнні злочину в межах кримінальної справи, порушеної Службою національної безпеки та переданої до СК, відповідно до частини 2 статті 335 Кримінального Кодексу Вірменії – “Незаконний обіг вогнепальної зброї, її основних складових частин, боєприпасів та інших матеріалів, пристроїв, предметів”. 

У російському МЗС затримання блогера назвали “черговою провокацією Заходу”, яка сталася напередодні проведення в Єревані російсько-вірменського медіафоруму. 

У державній російській медіагрупі “Россия сегодня”, до якої належить Sputnik Вірменія, заявили про те, що стежать перебігом справи й розраховують на “дотримання всіх процесуальних норм”.

Згодом російські медіа з посиланням на адвокатів повідомили, що трьох із семи затриманих відпустили, серед них були Бадалян і Геворкян.

Водночас видання Sputnik Вірменія повідомляло, що Бадаляна раніше вже заарештовували за звинуваченням у поширенні неправдивої інформації про теракти, що готуються. У травні суд Єревана визнав його винним, але він вийшов під заставу.

Нагадаємо, що раніше прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що залежність його країни у сфері безпеки від Росії є стратегічною помилкою”, й зараз влада намагається диверсифікувати політику у цій сфері.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter