У Вільнюсі четверо осіб осквернили український прапор

Дата: 16 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У столиці Литви, Вільнюсі, четверо осіб, троє з яких перебували в стані алкогольного спʼяніння, осквернили український прапор. Інцидент стався 15 жовтня, у неділю. 

Про це повідомляє литовське видання LRT з посиланням на департамент поліції.

Фото: LRT

За даними правоохоронців, четверо осіб увечері в неділю несли український прапор, після чого кинули його в сміттєвий бак дерев’яним держаком догори й плюнули на нього.

Після цього поліція затримала трьох чоловіків і одну жінку та взяла їх під варту. Троє із затриманих є громадянами Угорщини, один – громадянином Німеччини.

Наразі триває досудове розслідування за фактом осквернення символу іноземної держави. У Литві це карається штрафом, або обмеженням волі, або арештом, або позбавленням волі на строк до двох років.

Раніше ZMINA писала, що в червні в столиці Грузії, Тбілісі, громадянин Росії спробував зірвати прапор України, який місцева жителька вивісила зі свого вікна. Намагаючись зірвати прапор, росіянин висловлював невдоволення та ображав громадян Грузії.

Подібний випадок стався в Тбілісі й 7 травня в центральному парку, коли невідомий чоловік зірвав прапор України. Журналісти припускають, що він належить до проросійської партії “Консервативний рух”.

На відео з місця події видно, що спочатку чоловік намагався розблокувати систему підіймання та спускання прапора, використовуючи відмичку чи ключі. Зрештою він просто зірвав український стяг руками. 

Міністерство внутрішніх справ Грузії розпочало адміністративне провадження за цим фактом.

Нагадаємо, що в Чехії засудили до чотирьох місяців умовного терміну Ярослава Попелка, який закликав зняти український прапор з Національного музею під час антиурядового протесту. Йому також заборонили перебувати в Празі впродовж 18 місяців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter