У Тбілісі росіянин спробував зірвати прапор України з вікна будинку місцевої жительки

Дата: 26 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У столиці Грузії, Тбілісі, громадянин Росії спробував зірвати прапор України, який місцева жителька вивісила зі свого вікна. 

Про це пише видання “Грузия Online”.

Фото: Visit UA

Намагаючись зірвати прапор, росіянин висловлював невдоволення та ображав громадян Грузії.

Місцева мешканка та журналістка Еліне Хачапурідзе заявила, що через “засилля” росіян вона перестала почуватися в безпеці.

“Виходить, у країні, яка окупована Росією, у громадянина Грузії виникає проблема – причиною стає громадянин Росії, який ображає тільки тому, що на знак солідарності з Україною ми вивішуємо державний прапор, – це дуже тривожний знак”, – сказала вона.

Як відомо, подібний випадок стався в Тбілісі й минулого місяця. Так, 7 травня в центральному парку чоловік зірвав прапор України. Журналісти припускають, що він належить до проросійської партії “Консервативний рух”.

На відео з місця події видно, що спочатку чоловік намагався розблокувати систему підіймання та спускання прапора, використовуючи відмичку чи ключі. Зрештою він просто зірвав український стяг руками. 

Міністерство внутрішніх справ Грузії розпочало адміністративне провадження за цим фактом.

Нагадаємо, що в Чехії засудили до чотирьох місяців умовного терміну Ярослава Попелка, який закликав зняти український прапор з Національного музею під час антиурядового протесту. Йому також заборонили перебувати в Празі впродовж 18 місяців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter