У відеогрі Overwatch 2 створили першого небінарного персонажа

Дата: 29 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У десятому сезоні відеогри Overwatch 2 вперше зʼявиться небінарний персонаж – Venture (займенник – вони). Це сороковий герой відеогри і другий, який належить до ЛГБТ-спільноти.

Про це повідомляє видання про відеоігри та технології Polygon.

Компанія Blizzard Entertainment представила Venture ще у листопаді. Пограти за небінарного персонажа можна безплатно в межах обмеженої пробної версії гри, яка буде доступна з 28-го по 31 березня. Новий сезон гри вийде 16 квітня.

Персонаж Venture має зброю, схожу на дриль, за допомогою якої можна зариватися під землю, а також випускати снаряди, що вибухають після проходження невеликої відстані. Також Venture цікавиться археологією.

Інший ЛГБТ-персонаж у грі – Lifeweaver. Він учений із Таїланду, який піклується про довкілля. Цей персонаж є пансексуальним.

У десятому сезоні Overwatch 2 гравці отримають безплатний доступ до всіх раніше випущених героїв гри. Новим гравцям все одно потрібно буде отримати перший користувацький досвід, щоб розблокувати їх.

Blizzard планує випустити принаймні ще одного героя цього року – у дванадцятому сезоні. Це буде герой підтримки під кодовою назвою Космічний рейнджер.

Overwatch – науково-фантастична відеогра жанру командного шутера від першої особи, представлена компанією Blizzard Entertainment у 2014 році. У цій грі команди гравців змагаються в різних режимах, керуючи героями з можливістю змінювати їх прямо в бою.

Нагадаємо, що американська правозахисна організація GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) повідомила, що відеоігри дещо відстають від кіно й телебачення у питанні репрезентації ЛГБТ-спільноти.

У партнерстві з компанією Nielsen GLAAD опитала 1452 геймерів у США, частина з яких належить до ЛГБТ-комʼюніті. Опитування показало, що обидві групи високо оцінили те, як ігри дозволяють їм відчути погляди людей, що відрізняються від них самих.

Також у звіті звернули увагу на те, що ЛГБТ-гравці часто стикаються з випадками переслідувань під час гри онлайн: 52% опитаних мали такий досвід, а 27% через це припиняли грати.

Фото обкладинки: PlayOverwatch

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter