У Туреччині відновили доступ до соцмережі “Інстаграм”

Дата: 11 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У Туреччині влада зняла обмеження на доступ користувачів до соціальної мережі “Інстаграм”.

Про це повідомляє видання Business Standard.

“У ніч на неділю Туреччина відновила доступ до мережі “Інстаграм” після понад тижня блокування на національному рівні”, – пише видання.

Як повідомив міністр інфраструктури Туреччини Абдулькадір Уралоглу у відео, також розміщеному на X, платформа покликана забезпечити дотримання турецького законодавства, і що у випадках порушення закону буде зроблено швидке та ефективне втручання.

За словами урядовця, представники інстаграму запевнили, що платформа дотримуватиметься турецьких законів.

Під час перемовин представники інстаграму запевнили, що виконають наші прохання, особливо стосовно кримінальних дій, й пообіцяли разом із нами працювати над питаннями цензурування користувачів”, – зазначив він.

Уралоглу додав, що усі інстаграм-сторінки, які належать терористичним організаціям, будуть закриті, й весь контент, який пропагує ці організації, видалений.

Відомо, що інстаграм має у Туреччині понад 57 мільйонів користувачів й щодня генерує близько 27 млн доларів електронної комерції.

Нагадаємо, 2 серпня у Туреччині місцеве Управління інформаційних технологій і звʼязку заблокувало доступ до соціальної мережі “Інстаграм”. Офіційної причини таких заходів не називають, однак незадовго до цього речник президента Реджепа Ердогана розкритикував платформу за видалення публікацій, пов’язаних із загибеллю політичного лідера ісламістського угруповання ХАМАСу Ісмаїла Ханії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter