У Тростянці на Сумщині окупанти замінували цвинтар та узбіччя доріг, є загиблий

Дата: 31 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На Сумщині у місті Тростянець, де до недавнього часу перебували окупаційні російські війська, загарбники перед втечею замінували багато об’єктів, зокрема і цвинтар та узбіччя доріг.

Про це у телеграмі повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Джерело: телеграм-канал Дмитра Живицького

В наших звільнених громадах залишається дуже багато розтяжок, мінувань, багато замінованих полів, узбіч доріг. Навіть замінували цвинтар. На жаль, загинув один місцевий мешканець, який йшов по узбіччю дороги і нарвався на розтяжку“, – йдеться у повідомленні.

Ще одну мешканку міста врятував власний собака ціною свого життя. Тварина побігла вперед, потрапила в розтяжку і підірвалася.

Джерело: телеграм-канал Дмитра Живицького

“Наше спільне завдання — зробити територію громади безпечною. Але є велике прохання до населення — не відкривати техніку, залишену російськими військовими, пошкоджену техніку. Бо в ній можуть бути боєкомплекти, які можуть нести небезпеку мирним жителям”, — додав Живицький.

За словами голови ОВА, тростянецька лікарня, яку також замінували окупанти, буде обстежена саперами й вибухотехніками. Поки що на її території перебувати небезпечно і вона через обстріли ще непридатна для приймання хворих. Тому у Тростянці відкрили пункт надання медичної допомоги. А важких хворих доставляють у лікарні Охтирки, Сум чи Полтави.

Джерело: телеграм-канал Дмитра Живицького

Нагадаємо, про звільнення Тростянця від російських окупантів Живицький повідомив увечері 26 березня.

“Офіційно. Нарешті Тростянець звільнено від орків! Дякую ЗСУ та всім причетним”, — написав він на своїй сторінці у фейсбуку.

Місто Тростянець Охтирського району на Сумщині перебувало під російською окупацією місяць — з 24 лютого.

За цей період тут масово фіксували злочини окупантів. Так, Омбудсман розповідала, що вони не дозволяли медикам виїжджати на виклики та погрожували розстрілом. Росіяни вчиняли мародерства й тримали у страху місцевих: пограбували всі продуктові магазини, постійно проводили обшуки осель цивільних й не давали ховати померлих, які знаходились просто на вулицях та у лікарнях.

18 березня російські військовослужбовці, перебуваючи на одній з вулиць міста Тростянець, кинули гранату в мирних людей. Унаслідок вибуху двоє загинули.

Також російські війська розтрощили станцію невідкладної швидкої допомоги, поки люди евакуювались з міста.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter