На Сумщині російські окупанти поцілили гранатою в мирних людей – двоє загинули

Дата: 20 Березня 2022
A+ A- Підписатися
У Сумській області російські військовослужбовці перебуваючи на одній з вулиць міста Тростянець, кинули гранату в мирних людей. Унаслідок вибуху двоє загиблих.
 
Про це у фейсбуці повідомляє Сумська обласна прокуратура.
 
Окупанти у Тростянці. Фото: телеграм-канал очільник Сумської ОВА Дмитра Живицького

За даними слідства, 18 березня 2022 року військовослужбовці збройних сил Російської Федерації, застосовуючи засоби, які заборонені міжнародним правом, на одній із вулиць м. Тростянець кинули гранату в людей. Унаслідок вибуху загинуло двоє чоловіків“, йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Охтирської окружної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).
 
Раніше Омбудсман розповідала, що окупанти у Тростянці не дозволяють медикам виїжджати на виклики та погрожують розстрілом. Росіяни вчиняли мародерства й тримали у страху місцевих: пограбували всі продуктові магазини, постійно проводили обшуки осель цивільних й не давали ховати померлих, які знаходились просто на вулицях та у лікарнях.
 
Нагадаємо, що за даними розвідки, в російській армії легалізують мародерство на території України, щоб закріпитися та зберегти наявні позиції. 
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter