У Тростянці на Сумщині російські окупанти розтрощили станцію швидкої, поки люди евакуювались з міста

Дата: 13 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У місті Тростянець на Сумщині російські війська розтрощили станцію невідкладної швидкої допомоги, поки люди евакуювались з міста.

Про це повідомив міський голова Юрій Бова

Окупанти у Тростянці. Фото: телеграм-канал очільник Сумської ОВА Дмитра Живицького

Вчора, 12 березня на Сумщині погодили “зелені коридори” для евакуації жителів Тростянця, Сум, Лебедина, Конотопа, Великої Писарівки та Краснопілля.

Як розповів Бова, поки жителі Тростянця покидали своє місто, російські військові напали на станцію невідкладної швидкої допомоги та вкрали звідти три автомобілі швидкої, ноутбуки, телефони, усі медпрепарати для надання екстреної медичної допомоги й розтрощили котел для опалення.

Окрім цього окупанти зайшли до будівель міської ради, поліції й палацу дітей та юнацтва.

“Це нашестя порізало дитячі костюми в палаці, мольберти дитячі поламали та поробки дітей просто розтрощили. Гадаю ви розумієте що твориться в адмінбудівлях міста”, – написав Бова. 

Раніше Омбудсман розповідала, що окупанти у Тростянці не дозволяють медикам виїжджати на виклики та погрожують розстрілом. Росіяни вчиняли мародерства й тримали у страху місцевих: пограбували всі продуктові магазини, постійно проводили обшуки осель цивільних й не давали ховати померлих, які знаходились просто на вулицях та у лікарнях. 

Нагадаємо, що за даними розвідки, в російській армії легалізують мародерство на території України, щоб закріпитися та зберегти наявні позиції.

Фотографія обкладинки: телеграм-канал очільник Сумської ОВА Дмитра Живицького

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter