У тік-тоці зʼявляються відео, на яких діти розповідають про свою смерть: їх генерує штучний інтелект

Дата: 07 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У тік-тоці з’являються відео, на яких померлі діти детально розповідають про власну смерть. Реалістичні зображення справжніх дітей генерує штучний інтелект. Рідні, які побачили історії своїх померлих дітей у соцмережі, обурені.

Про це повідомляє The Washington Post.

Фото: Pixabay

Попри те, що з березня тік-ток забороняє поширювати фото реальних дітей, згенеровані штучним інтелектом, такі відео все ж зʼявляються. На них здебільшого розповідаються справжні історії про обставини смерті.

“Привіт, мене звуть Джеймс Балджер”, – так починається відео, створене по образу дворічного британського хлопчика, якого викрали та вбили у 1993 році, поки його мати платила за продукти.

“Якби моя мама повернулася направо, зараз я міг би бути живим. На жаль, вона повернулася наліво”, – каже дитячий голос, посилаючись на те, що мати Джеймса дійсно колись казала, що це стало найбільшим її болем: якби вона повернулася направо, то побачила б, як її сина забрали двоє десятирічних хлопців, які потім знущалися з нього та зрештою вбили.

Рідні померлих дітей борються проти таких публікацій. Зокрема, Амелі Лемʼє побачила в тік-тоці відео, у якому її 11-річна донька Нора розповідала про те, що її та її 6-річну сестру Ромі вбив їхній батько, який потім покінчив життя самогубством.

Після розголосу тік-ток видалив анонімний обліковий запис, на якому з’явилося відео. Автор ролика досі невідомий.

Також мережа видалила кілька відеороликів, на яких хлопчик, на імʼя Джеймс, розповідає про своє викрадення та смерть у Кіркбі, багато з них досі доступні для перегляду на ютубі.

Мати Джеймса, Деніз Фергюс, вважає ці відео огидними.  

Використовувати обличчя і рухи губами дитини, якої більше немає, яку жорстоко забрали у нас… Немає слів”, – каже вона.

Представник тік-току Барні Хупер назвав такий контент “тривожним”, заявивши, що на платформі не місце для таких відео. 

“У наших правилах спільноти чітко зазначається, що ми не допускаємо штучних зображень дітей. Ми продовжуємо видаляти контент такого характеру, коли знаходимо його”, – підсумував він.

Нагадаємо, що компанія ВВС виявила, що деякі користувачі використовують технологію штучного інтелекту для створення та продажу реалістичних матеріалів про сексуальне насильство над дітьми.

“Покупці” отримують доступ до зображень за підписку на облікові записи на основних сайтах обміну контентом, таких як Patreon. Сам Patreon нібито дотримується політики “нульової толерантності” до таких зображень на своєму сайті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter