У Тернополі заборонили збиратися групами понад дві особи

Дата: 01 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Міська влада в Тернополі заборонила збиратися групами більш як двоє осіб.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні оперативного штабу щодо боротьби з коронавірусом.

На час дії карантинного режиму в місті окрім вимог, що були ухвалені раніше, ввели заборони на:

  • перебування в місцях відпочинку, на вулицях, у парках, скверах Тернопільської міської територіальної громади груп понад двоє осіб або в межах однієї сім’ї (за винятком роботи державних, правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування та ремонтних бригад);
  • перебування на вулицях дітей віком до 14 років без супроводу дорослих, а дітей віком від 14 до 18 років – без відома батьків чи опікунів.

Раніше в Тернополі, зокрема, заборонили проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, припинили роботу всіх ринків та заборонили ввозити продукти з Житомирської та Чернівецької областей, де виявили коронавірус. 

Згідно з останніми даними, у Тернопільській області виявили 98 випадків захворювання на коронавірус, з яких один летальний.

Як відомо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції. 

Також проголосовані парламентом зміни можуть “заморозити” правосуддя в Україні, а саме до кінця карантину фактично зупиняється розгляд цивільних, господарських та адміністративних справ.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter