У Тернополі створили медіахаб для журналістів-переселенців

Дата: 29 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У Тернополі на базі телеканалу TV-4 створили медіахаб, де можуть працювати чи отримати допомогу журналісти-переселенці.

Про це пише ІМІ.

Журналістка за роботою (ілюстративне фото). Джерело: Andrew Neel Pexels

За словами директорки медіа Юлії Винокур, від початку повномасштабного вторгнення на телеканалі виробляють переважно інформаційні випуски. Щоби максимально зберегти робочі місця, до графіка роботи персоналу внесли корективи. Колектив працює позмінно, рекламний відділ — дистанційно, тож частина працівників звільнилася. Саме на цій базі можуть працювати приїжджі медійники, уточнила вона.

Медіа не може взяти на роботу людей, але може допомогти із виробництвом контенту для інших ЗМІ: від 24 лютого до хабу вже приходили працювати медійники із каналів ICTV та “Футбол”.

“Люди приїхали з інших міст сім’ями, чи у родичів живуть, чи орендують житло, однак працювати в таких умовах не завжди зручно. Бо, наприклад, потрібен швидкісний інтернет. Тож ми вирішили: чому б не зробити хаб?” — розповідала Винокур.

Планується, що робота хабу триватиме три місяці. Крім робочого місця, тут також можна отримати допомогу в пошуку експертів на регіональному рівні та налагодити процес обміну інформацією всередині профспільноти.

“Запит є. Комусь потрібне робоче місце, комусь треба щось відзняти, комусь треба, щоб зняли для них ми, хтось сам змонтує, а комусь потрібна допомога монтажера. Кава, чай, печиво – також є. Тож запрошуємо і телевізійників, і працівників сайтів”, – сказала Винокур.

Офіс телеканалу розташований у центрі Тернополя. Звертатися можна за тел. 096-895-70-39 або на електронну пошту navi@tv4.te.ua.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Україні на час війни створили мережу центрів журналістської солідарності для допомоги працівникам медіа. Такі центри вже відкрилися у Львові, Івано-Франківську та Чернівцях на базі обласних організацій Національної спілки журналістів України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter