В Україні на час війни створили Центри журналістської солідарності

Дата: 15 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

В Україні на час війни створили мережу центрів журналістської солідарності для допомоги працівникам медіа: такі центри вже відкрилися у Львові, Івано-Франківську та Чернівцях на базі обласних організацій Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Про це  повідомив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Джерело: фейсбук-сторінка НСЖУ

Центри допомагатимуть медійникам облаштуватися на новому місці, інформуватимуть про вакансії в медіа, програми підтримки журналістів і редакцій. В екстрених випадках журналісти, які евакуювалися з територій бойових дій, отримуватимуть одноразову матеріальну допомогу.

У невеликих офісних просторах центрів можна буде попрацювати, отримати доступ до інтернету, провести зустріч чи онлайн-ефір, скористатися необхідною технікою та знайти потрібні контакти.

Також передбачені тренінги й інші навчальні заходи для журналістів із різних регіонів. Працівникам медіа, які висвітлюють бойові дії, НСЖУ через центри журналістської солідарності надаватиме захисне екіпірування та аптечки першої медичної допомоги.

Звернутися за підтримкою до Центрів особисто або дистанційно можуть українські та іноземні журналісти, які перебувають у зоні бойових дій, переїхали до будь-якої іншої області України або приїхали у відрядження до України.

Проект реалізується за підтримки Міжнародної федерації журналістів, Європейської федерації журналістів та в партнерстві з Незалежною медіа-профспілкою України. Ресурси для допомоги українським працівникам медіа надають міжнародні партнери – журналістські асоціації, медіакомпанії та інституції.

Як звернутися за допомогою до центру журналістської солідарності?

Заповнити анкету за посиланням: https://bit.ly/3JcQFhK

Написати на електронну адресу: jsolidarity2022@gmail.com

Написати на гарячу лінію у будь-який месенджер за номером телефону +380681266674

Координаторами центрів є авторитетні українські медіадіячі Богдана Стельмах (Львівський центр), Вікторія Плахта (Івано-Франківськ) та Володимир Бобер (Чернівці).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter