У Тернополі батько звинуватив виховательку дитсадка в побитті сина

Дата: 08 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

У Тернополі батько трирічного хлопчика звинуватив у побитті сина виховательку місцевого дитячого садочка. 

Про це Олександр Ширшин повідомив у фейсбуку. 

Олександр Ширшин. Фото: фейсбук-сторінка чоловіка

Влітку родина Ширшиних віддала до дитячого садочка №26 у Тернополі сина та доньку. Спочатку обоє ходили до закладу із задоволенням, однак невдовзі син почав скаржитися на побиття. Після першої такої скарги розгніваний батько зателефонував освітянці, на яку вказав хлопчик, і та, за його словами, пояснила, що “просто сильно стиснула руку дитині, а ніжна шкіра дала почервоніння”.

“Пояснивши, що таких “просто” більше не має бути і що застосовувати силу до моєї дитини заборонено і небезпечно, мені здалося, що ми дійшли порозуміння”, – розповідає Ширшин. 

Однак уже за два тижні батьки почали помічати зміни в поведінці власної дитини, яка стала мовчазною, майже не бігала, капризувала та почала “приходити в себе” лише після того, як надовго залишилася вдома. Син, за словами батька, став мочитись у штани та погано спати: “Вночі прокидався і в сльозах кликав маму. Наразі майже все продовжується”.

Після чергового періоду перебування вдома хлопчик не захотів повертатися до садочка та показав, де саме його нібито б’є вихователька. 

“Казав, що ніжку б’є, і показав рукою, як і куди. Нагадаю, що дитині три роки. Жодних проявів обманути батьків з його боку не було раніше”, – каже чоловік.

Дитячий садок №26 у Тернополі. Фото: Тернопільська міськрада

Наступного дня Ширшин разом із сином прийшов до закладу, де зустрів освітянку. Та звинуватила батька у створенні проблем, а на його слова щодо ймовірного виклику поліції та скерування скарги до управління освіти сказала, що писатиме зустрічну заяву.

Після цієї розмови інші батьки видалили Ширшина зі спільного чату нібито за те, що він “вивів колектив з рівноваги”. Батько заявляє, що скарги на виховательку не поодинокі та як підтвердження наводить відгук користувачки під ніком Мама щодо садочка від 2019 року. У ньому та розповідає, що стала свідком побиття дитини освітянкою та називає її ім’я.

Наразі керівництво закладу запевнило батька, що зможе вирішити ситуацію в межах садочка. Водночас його намагалися переконати в тому, що така ситуація взагалі не могла трапитись, а маленькі діти схильні до фантазування. 

В управлінні освіти міськради Тернополя журналістам видання “Терен” розповіли, що про випадок дізнались із соцмереж Ширшина. Посадовці пообіцяли провести перевірку в дитячому садочку.

“Скільки працюю, подібних скарг в управління освіти від батьків не надходило”, – переконує начальниця відділу дошкільної, середньої та позашкільної освіти Ірина Сум.

Нагадаємо, що цього року зі столичної школи звільнили вчительку, яка побила учня з інвалідністю. Жінці також загрожує штраф або виправні роботи.

Фотографія обкладинки: фейсбук-сторінка Олександра Ширшина

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter