Звільненій за побиття учня з інвалідністю столичній учительці загрожує штраф або виправні роботи

Дата: 05 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Шевченківська окружна прокуратура Києва повідомила про підозру в кримінальному проступку класному керівнику першого класу столичної школи №58 за фактом умисного завдавання удару малолітньому учню. Жінка побила учня з інвалідністю, який навчається в класі з інклюзією.

Про це повідомили в Київській міській прокуратурі. 

Скріншот з відео

Про побиття дізналися, коли в мережу потрапило відео, на якому зафільмували, як жінка жорстко хапає хлопчика, б’є по обличчю і руках, а також штовхає. 

Як розповіли в прокуратурі, дії вчительки, які набули значного суспільного резонансу наприкінці червня, сталися в березні поточного року. Саме тоді вона безпідставно застосувала фізичне насильство щодо учня, який перебуває на інклюзивній формі навчання.

Неправомірні дії вчительки кваліфікували як умисне завдавання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які заподіяли фізичний біль і не спричинили тілесних ушкоджень. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу до 850 гривень, або громадські роботи на строк до 200 годин, або виправні роботи на строк до одного року.
 
Напередодні вчительку звільнили з роботи “за вчинення аморального проступку”, несумісного з її продовженням.

Нагадаємо, що минулого року на Львівщині вчителька побила школяра на очах в однокласників. Запис, де видно, як освітянка спочатку сварить дитину, а потім б’є по голові, потрапив у мережу, де його й знайшли правоохоронці. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter