Зі столичної школи звільнили вчительку, яка побила дитину з інвалідністю

Дата: 03 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Вчительку молодших класів зі школи №58 міста Києва, яка застосувала фізичне насильство до дитини з інвалідністю, звільнили.

Про це повідомив офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Кадри з відео

Там уточнили, що вчительку звільнили за вчинення аморального проступку, несумісного з продовженням роботи (пункт 3 статті 41 Кодексу законів про працю України).

За інформацією відомства, також було оголошено догану заступнику директора закладу освіти з навчально-виховної роботи.

Крім того, Управлінням освіти Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації порушено клопотання перед Департаментом освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про оголошення догани директору закладу освіти“, – поінформували в Офісі Омбудсмана.

Також після цього інциденту було повідомлено про проведення на початку 2021-2022 навчального року психологічних тренінгів для педагогічних працівників, навчання щодо запобігання протиправним діям, проявам жорстокості та насильства в освітньому просторі.

Нагадаємо, у червні поточного року народний депутат від “Слуги Народу” Павло Сушко виклав відео у своєму телеграмі, на якому видно, як вчителька в інклюзивному класі била дитину з інвалідністю й кричала на неї.

За словами Сушка, відео з побиттям йому надіслав асистент виховательки, яка працює в школі №58. На кадрах, які опублікував нардеп, видно, що жінка, яку той називає вчителькою, жорстко хапає хлопчика, б’є по обличчю і руках, а також штовхає дитину. Інші діти періодично підходили до жінки, однак вона не зупинялась. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter