У Києві вчителька побила учня з інвалідністю на очах в однолітків

Дата: 18 Червня 2021
A+ A- Підписатися

У Києві вчителька однієї зі шкіл побила учня з інвалідністю, який вчиться у класі з інклюзією.

Про це в телеграмі повідомив народний депутат від “Слуги народу” Павло Сушко.

Кадри з відео

За словами Сушка, відео з побиттям йому надіслав асистент виховательки, яка працює в школі №58. На кадрах, які опублікував нардеп, видно, що жінка, яку той називає вчителькою, жорстко хапає хлопчика, б’є по обличчю і руках, а також штовхає дитину. Інші діти періодично підходили до жінки, однак вона не зупинялась. Відео, судячи з усього, зробили під час перерви, адже інші вихованці вільно пересуваються територією.

“Цей обурливий випадок стався в інклюзивному класі київської школи №58. У цьому класі вчаться дві дитини з інвалідністю. Учитель не знаходить інший підхід і спільну мову з дитиною з розладами аутистичного спектра, крім як через рукоприкладство і агресію”, – розповів Сушко. 

Інцидент, як наголошує нардеп, є не першим за участю вчительки. 

Наразі Сушко планує звернутися до правоохоронців, щоб притягнути до відповідальності жінку, а також пообіцяв, що інцидент стане предметом розгляду тимчасової слідчої комісії. 

Згодом на ситуацію відреагувала Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова

“Наполягаю на необхідності захисту дітей від усіх форм насильства, а також звертаю увагу на те, що діти, які стають свідками злочину, зазнають психічного травмування та потребують захисту і піклування. На кожен такий факт має бути забезпечено своєчасне та належне реагування як з боку соціальних служб, так і правоохоронних органів”, – наголосила Омбудсман. 

Нагадаємо, що минулого року на Львівщині вчителька побила школяра на очах в однокласників. Запис, де видно, як освітянка спочатку сварить дитину, а потім б’є по голові, потрапив у мережу, де його й знайшли правоохоронці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter