У Тбілісі затримали понад 40 людей, які брали участь у зриві Прайд-тижня

Дата: 03 Липня 2022
A+ A- Підписатися

1-го та 2 липня у Тбілісі правоохоронці затримали понад 40 представників консервативних груп, які протестували проти заходів Прайд-тижня та спробували закидати яйцями посольство ЄС. 

Про це повідомляє видання “Новости – Грузия”.

Джерело: Human Rights House Tbilisi

Заходи грузинського Прайд-тижня відбувалися у закритому режимі за адресними запрошеннями. Грузинська ЛГБТ-спільнота відмовилася від проведення Маршу рівності з міркувань безпеки. Попри все це ультраконсервативна група “Альт-інфо” спробувала зірвати заходи. 

У суботу прихильники “Альт-інфо” і створеної ними Консервативної партії зібралися на проспекті Руставелі. Багато людей привезли з інших міст і сіл країни. Вони висловлювалися проти євроінтеграції та звинувачували послів країн ЄС у “ЛГБТ-пропаганді”. Після кількох годин на проспекті учасники пішли до офісу керівної “Грузинської мрії”, де розірвали веселковий прапор, а звідти – до посольства ЄС. Дехто спробував закидати будівлю яйцями, поліція їх зупинила. Також там спалили прапор НАТО. 

Біля місця проведення фінального заходу Прайд-тижня, куди попрямувала колона протестувальників від посольства ЄС, також чекали кордони поліції.

1 липня у Тбілісі затримали 26 осіб за статтями про дрібне хуліганство та спротив поліції, 2 липня – 17.

Перші акції проти ЛГБТ активізувалися ще на початку червня. Тоді у них брали участь до кількох десятків людей, організаторами згадували ультраконсервативну ініціативу “Моральність”, акції проводили під представництвом ЄС і посольством Литви.

Нагадаємо, в Осло скасували запланований раніше прайд через стрілянину в нічному клубі та на прилеглих вулицях у центрі норвезької столиці. Унаслідок цього двоє людей загинули та 21 отримала поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter