У Таїланді активіста хочуть відправити за ґрати на 28 років через критику монархії у соцмережі

Дата: 29 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Суд Таїланду ухвалив обвинувальний вирок активісту, який критикував монархію країни у фейсбуці. Чоловікові призначили 28 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Associated Press.

Джерело: Associated Press

Суд провінції Чіанграй у Тайланді визнав, що 27-річний Монкхон Тіракот порушив закон про образу величності в 14 з 27 інтернет-дописах. Цей закон поширюється на чинного короля, королеву та спадкоємців, а також будь-якого регента.

Чоловіка заарештували в серпні 2022 року. Його визнали винним і засудили до трьох років вʼязниці за кожен із 14 дописів у фейсбуці. Загальний 42-річний термін увʼязнення скоротили на третину до 28 років.

Адвокати подали на апеляцію. Активіста звільнили під заставу, поки його справу розглядає апеляційний суд. Монкхон зобовʼязаний не шкодити монархії та не покидати країну.

Нагадаємо, у вересні минулого року, у Таїланді за образу монархії суд відправив за ґрати політичну активістку. Жінку засудили до двох років позбавлення волі через те, що вона була одягнена, так само як і королева країни, під час вуличного протесту, який суд визнав образливим для королівської родини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter