У світі формується “тіньовий флот” з нафтових танкерів для обслуговування Росії – Bloomberg

Дата: 23 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У світі формується “тіньовий флот” із танкерів з невідомими власниками для перевезення нафти в інтересах Росії.

Про це інформує британське агентство Bloomberg.

Головний виконавчий директор компанії Maersk Tankers в Копенгагені, яка керує флотом зі 170 кораблів, Крістіан Інгерслев сказав, що “якщо ви подивитесь на те, скільки кораблів було продано за останні шість місяців невідомим покупцям, то стане зрозуміло, що створюється флот для того, щоб перевозити ці вантажі”.

За оцінками суднобудівного брокера Braemar, для підтримки перевезення Росією чотирьох мільйонів барелів на день на Далекий Схід закуплені ще 240 суден — 102 “Афрамакси”, 58 “Суецмаксів” і 80 дуже великих нафтових танкерів. Ще минулого року вони перевозили іранську і венесуельську нафту.

Ануп Сінгх, керівник відділу досліджень танкерів Braemar, повідомив, що наразі  різко зросла  торгівля танкерами, що здійснюється невідомими суб’єктами в Дубаї, Гонконзі, Сінгапурі й на Кіпрі.

Багато з них є старими суднами й потраплять до тіньового флоту, причому деякі танкери також постачає російський судновласник ПАТ “Совкомфлот”.

Також Bloomberg прогнозує сплеск перевантажень з судна на судно. Це пов’язано як із санкційним ризиком обробки експорту безпосередньо з російських портів, так і з необхідністю перевантажувати невеликі вантажі на більші танкери для далеких рейсів.

Раніше Центробанк Росії повідомляв, що станом на 1 жовтня 2022 року міжнародні резерви Росії становили 540,688 млрд доларів – порівняно з показниками на початок вересня їх обсяг знизився на 4,41%, або на $24,972 млрд.

Зазначається, що 30 вересня обсяг міжнародних резервів “під впливом негативної переоцінки” зменшився на 1,6% (на $9 млрд) і становив $540,7 млрд.

18 лютого обсяг резервів досяг історичного максимуму – $643,2 млрд, а потім почав знижуватися.

У березні міністр фінансів РФ Анатолій Силуанов повідомив, що половина золотовалютних резервів ($300 млрд із $640 млрд) Росії заморожена через санкції.

Нагадаємо, тоталітарна Російська Федерація під час свого повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони та голови МЗС Росії Сергія Лаврова, Кремль не збирається обмежувати свою військову агресію Сходом і планує повне знищення України.

З 24 лютого до 2 жовтня Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 15 246 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в Україні: 6 114 загиблих і 9 132 поранених. В ООН наголошують, що реальні втрати набагато вищі.

Наслідки російського вторгнення на Сумщині, липень 2022 року

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило 6,5 мільйона людей утекти за кордон. За підрахунками Міжнародної організації з міграції (МОМ), понад 8 мільйонів стали внутрішньо переміщеними особами.

За підрахунками ООН, станом на середину серпня понад 3 мільйони громадян України були вивезені добровільно чи примусово на територію Росії з окупованих територій Сходу та Півдня України.
 
Російські ЗМІ інформують, що станом на 1 серпня кількість переміщених з України до РФ перевищила 3 мільйони. Водночас половина з цього числа – жителі з районів, контрольованих незаконними збройними формуваннями Донеччини та Луганщини, які виїздили також ще до початку війни.
 
Після обстрілів, зокрема Сергіївки на ОдещиніКременчука на ПолтавщиніЧасового Яру, неодноразових застосувань касетних боєприпасів у житлових районах Харкова, бомб, що розлітаються на сотні уламків, спричиняючи смерть та каліцтва цивільних, влада України закликає визнати Росію державою-терористом та виключити з Радбезу ООН.
 
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар напередодні закликала ООН підтримати створення трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України. Вона наголосила, що якщо за злочини не карають, а винних не притягують до відповідальності, то вони будуть ще більшими. Джеппар переконана, що навіть коли президент РФ Володимир Путін програє свою війну, бізнес із Росією має бути неможливим, доки винних не буде притягнуто до відповідальності за злочини в Україні.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter