У Сумах унаслідок атаки дронів пошкоджені кілька медичних закладів

Дата: 06 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У Сумах унаслідок нічної атаки російських безпілотників пошкоджені кілька медичних закладів.

Про це повідомляє тамтешня військова адміністрація. 

Фото: Сумська міська військова адміністрація

“Клінічна лікарня № 5 працює, але госпіталізацію призупинено. Зруйновано котельню, пошкоджено вікна, дах будівлі складу, інше. Триває відновлення теплопостачання та подачі гарячої води”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, в амбулаторіях № 1 і 5 “Центру первинної медико-санітарної допомоги № 2” пошкоджені вікна та вхід. Наразі там не приймають хворих, їх відправляють до інших амбулаторій центру.

Для ліквідації руйнувань залучили техніку і працівників ДСНС, комунальних підприємств та служб. Також цілодобово працюють два пункти незламності, триває відновлення надання всіх комунальних послуг мешканцям пошкоджених будинків. 

Раніше ZMINA писала, що внаслідок обстрілу російськими військовими Сум 6 березня поранення отримали щонайменше семеро цивільних, серед яких дитина. 

Росіяни гатили по місту ударними безпілотниками. Загалом Україну в ніч на 6 березня атакували п’ятьма зенітними керованими ракетами С-300 та понад чотирма десятками ударних безпілотників, більшу частину з яких вдалося знищити.

Нагадаємо, що станом на 4 січня ООН зафіксувала 745 атак на заклади охорони здоров’я внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. Це найвищий показник серед воєнних конфліктів, що тривають у світі.

Заступниця Генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Дікарло, розповіла, що частково або повністю не функціонують 15% об’єктів охорони здоров’я, а в Донецькій, Запорізькій, Миколаївській та Харківський – до 50%.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter