В ООН зафіксували понад 740 атак росіян на медичні заклади України з початку повномасштабної війни

Дата: 14 Січня 2023
A+ A- Підписатися
Станом на 4 січня ООН зафіксувала 745 атак на заклади охорони здоров’я внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. Це найвищий показник серед воєнних конфліктів, що тривають у світі.
 
Про це повідомляється на сайті ООН.
 
Наслідки обстрілів лікарні у Херсоні. Архівне фото

“За повідомленнями, частково або повністю не функціонують 15% об’єктів (охорони здоров’я – ред.), а в Донецькій, Запорізькій, Миколаївській та Харківський – до 50%”, – розповіла заступниця генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Дікарло, виступаючи 13 січня на засіданні Ради Безпеки щодо ситуації в Україні.

За даними Управління верховного комісара ООН із прав людини, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну постраждали 18 096 мирних жителів: 6 952 загинули, а 11 144 отримали поранення.

Дікарло, зазначила, що “фактичні цифри, ймовірно, значно вищі”. Тільки в Бахмуті, за її словами, з початку активізації бойових дій  у грудні загинули 22 мирних жителів та ще 72 – отримали поранення.

Раніше ZMINA повідомляла, що станом на початок листопада окупанти пошкодили 1100 медичних закладів в Україні, з них 144 – зруйновані повністю.

За понад 10 місяців повномасштабної війни в Україні повністю відновити вдалося вже 122 об’єкти медичних закладів, які постраждали від снарядів російської армії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter