У США школу зобовʼязали виплатити 27 мільйонів доларів родині хлопчика, якого у 2019 році вбили хулігани

Дата: 15 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Одну зі шкіл Південної Каліфорнії зобовʼязали виплатити 27 мільйонів доларів для врегулювання позову сім’ї восьмикласника, який помер після нападу двох інших учнів у середній школі чотири роки тому.

Про це повідомляє видання The Independent.

Фото: KCAL News

Так, суд наказав шкільному округу Сан-Морено-Веллі виплатити сім’ї хлопця 27 мільйонів доларів. Вирок винесли напередодні четвертих роковин смерті 13-річного Дієго Штольця, якого вбили 16 вересня 2019 року.

Хлопець помер після того, як двоє 13-річних хлопчиків вдарили його ззаду, внаслідок чого він упав і вдарився головою об бетонний стовп. Нападники продовжили бити його, доки він лежав на землі. За девʼять днів він помер від черепно-мозкової травми.

Адвокат родини Штольц Дейв Рінг, сказав, що сімʼя зверталася до керівництва школи, коли їхній племінник кілька разів зазнавав знущань і побиття. Тоді адміністрація пообіцяла сім’ї, що хуліганів відсторонять від занять у школі.

“У пʼятницю, перед вбивством хлопця, Дієго та його старша сестра зустрічалися з заступником директора. Він нічого не зробив. Він просто поклав звернення у кінець свого стосу і сказав, що розбереться з цим пізніше”, – розповів Рінг.

Рінг сказав, що смерть хлопчика можна було попередити, якби в школі діяла політика боротьби зі цькуванням.

“Школи повинні усвідомити, що зі знущаннями не можна миритися і що будь-які скарги на булінг та напади слід сприймати серйозно”, – додав адвокат.

Нагадаємо, що у червні 2023 року у Чехії президент Петр Павел зустрівся з українською школяркою Поліною, яка зазнала знущань з боку чеських однокласників через свою національність.

Про історію Поліни з Коростеня розповів журналіст Віталій Глагола. Він опублікував відео, на якому видно, як дівчинку ображають однолітки, плюють їй в обличчя, критикують Україну і вихваляють РФ.

Українське посольство в Чехії засудило такі дії школярів щодо дівчинки. Міністр освіти Чехії Мікулаш Бек також відреагував на відео, заявивши, що “булінг у будь-якій формі є абсолютно неприйнятним“, і закликав вчителів рішуче цьому протистояти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter