У США покажуть стрічку українського журналіста Мстислава Чернова “20 днів у Маріуполі”

Дата: 09 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У США на кінофестивалі Sundance (Парк-Сіті, штат Юта) в січні 2023 року відбудеться світова прем’єра фільму “20 днів у Маріуполі”.

Про це повідомив журналіст Associated Press, відеограф, письменник і режисер Мстислав Чернов, який на початку повномасштабного вторгнення провів 20 днів у місті, що атакували росіяни, – з 24 лютого до 15 березня.

Кадр з фільму. Джерело: фейсбук-сторінка Мстислава Чернова

Він подякував команді, яка працювала над фільмом, але найголовнішу подяку висловив усім маріупольцям, які “разом з нами пройшли через це пекло на землі”.

“Сподіваюся, цей фільм допоможе світові зрозуміти та побачити масштаби руйнувань та страждань, які пережили люди під час облоги нашого улюбленого міста”, – написав Чернов.

Мстислав Чернов в Маріуполі. Фото: Євген Малолєтка

Мстислав Чернов з іншим журналістом, акредитованим від Associated Press, Євгеном Малолєткою приїхали до Маріуполя 24 лютого, у день початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Вони знімали руйнування, спричинені обстрілами міста, роботу лікарів у шпиталях, численні жертви серед цивільного населення.

Залишили журналісти Маріуполь 15 березня 2022 року в складі колони, що виїхала після відкриття гуманітарного коридору.

Навесні 2022 року Малолєтка і Чернов, які висвітлювали початок війни та наслідки інтенсивних обстрілів і боїв в оточеному росіянами Маріуполі, стали лауреатами премії німецької медіакомпанії Deutsche Welle “За свободу слова”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter