У США магазин капелюхів пропонував купити жовті зірки “невакцинованим”

Дата: 31 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Власницю магазину капелюхів в американському штаті Теннессі звинуватили у антисемітизмі після рекламної публікації у інстаграм, в якій пропонували купити жовтні зірки з написом “Не вакциновані”, подібні до тих, які змушували носити євреїв нацисти. 

Про це повідомляє CNN.

Магазин капелюхів Hatwrks у місті Нешвіл опублікував на сторінці у інстаграм фото власниці. На світлині жінка показувала тканинний значок у формі жовтої зірки з написом “Не вакцинована”, який пропонували купити за п’ять доларів. 

“Вони вийшли чудовими”, – йшлось у підписі до фото.

Публікація викликала хвилю обурення, а під стінами магазину невдовзі відбувся пікет. Люди тримали транспарант з написом “У Нешвілі немає нацистів”, а місцевий рабин заявив, що зірка з асортименту ображає пам’ять про євреїв, які загинули під час Голокосту. Одна з компанії, яка співпрацювала з крамницею, після розголосу повідомила, що більше не продаватиме свої вироби там. 

Фото: www.wral.com

Через декілька днів на сторінці крамниці з’явився новий допис, в якому власниця вибачилась. Вона зазначила, що не хотіла обезцінювати пам’ять про трагедію та смерті мільйонів людей: 

“Я щиро прошу вибачення за будь-яку нечутливість”. 

Жовті зірки, подібні до тих, які нацисти змушували носити євреїв під час Голокосту, після початку пандемії коронавірусу почали використовувати так звані ковід-скептики, наприклад, у Німеччині та Великобританії, зазначають журналісти BBC. Нещодавно суд Мюнхена заборонив використовувати Зірки Давида під час протестів. 

Нагадаємо, що, за даними Єврокомісії, пандемія коронавірусу сприяла поширенню антисемітських наративів у соцмережах. Минулого року в Україні кількість злочинів на ґрунті антисемітизму зросла

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter