У справі загиблого після затримання поліцією українця в Польщі затримали вісьмох осіб

Дата: 08 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

У Польщі окружна прокуратура Щецина затримала вісьмох осіб у справі про смерть 30 липня у Вроцлаві 25-річного громадянина України Дмитра Никифоренка.

Про це повідомляє “Укрінформ”. 

25-річний Дмитро Никифоренко. Фото: Gazeta Wyborcza

Четверо із затриманих були поліцейськими, а особи ще чотирьох польська прокурорка Ева Обарек відмовилась називати в інтересах слідства. За даними видання Gazeta Wyborcza, ними є лікар витверезника, куди після затримання доставили Никифоренка, та працівники цього закладу, двох з яких нібито вже звільнили.

Із затриманими готуються проводити слідчі дії та мають відпустити через 48 годин. 

У середині вересня прокуратура передала справу Никифоренка з окружної прокуратури міста Свідниця до регіональної прокуратури у Щецині. Причин таких дій правоохоронці не повідомляли, однак у рідних цей крок викликав здивування, адже нарікань на роботу прокурорів у Свідниці вони не мали.

Напередодні затримання журналісти Gazeta Wyborcza, посилаючись на власні джерела, повідомили, що експертиза не виявила у крові Никифоренка слідів наркотичних речовин. До цього правоохоронці наполягали, що загиблий поводився неадекватно.

Нагадаємо, смерть Дмитра Никифоренка сталася ще в липні, однак медіа розповіли його історію лише наприкінці серпня, коли в їхньому розпорядженні опинилися записи з камер спостереження витверезника, куди його доставили. Чоловік повертався автобусом додому після зустрічі з колегами по роботі, коли його забрали правоохоронці.

Вони приснули Никифоренку в обличчя газом, побили, закували у кайданки та душили. Наручники з чоловіка зняли лише тоді, коли до витверезника прийшла лікарка з пульсометром.   

Смерть Никифоренка та низка схожих випадків призвели до акції протесту на початку вересня у польському місті Вроцлав.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter