У Вроцлаві відбулась акція протесту після смерті українця, якого затримала поліція

Дата: 06 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

У польському місті Вроцлав пройшла акція протесту проти поліцейського свавілля. Мітинг відбувся невдовзі після того, як медіа розповіли про смерть 25-річного українця Дмитра Никифоренка, затриманого поліцією. 

Про це повідомляє Gazeta Wroclawska.

Фото: gazetawroclawska.pl

Акція пройшла 4 вересня під будівлею місцевої поліції. Люди тримали плакати “У вас кров на руках”, “Я не хочу боятися поліцейського” та скандували “ганьба” і “бандити”. Мітингувальники вимагали звільнення командира поліції та перевірки всього штабу. 

Акцію спричинила не лише смерть 25-річного Никифоренка, але й низка інших випадків. Так, на початку серпня після втручання поліції помер 29-річний хлопець на ім’я Лукаш. Його батьки побоювалися, що син накладе на себе руки, а тому викликали на допомогу до його помешкання правоохоронців. Ті застосували проти Лукаша газ та кийки. 

25-річний Дмитро Никифоренко. Фото: Gazeta Wyborcza

Ще 2016 року у Вроцлаві інший інцидент, пов’язаний з поліцейськими, спричинив суспільний резонанс. Йдеться про смерть 25-річного Ігоря Стаховяка, який повертався з вечірки додому, коли його затримали правоохоронці. Він видався їм схожим на торговця наркотиками. Проти чоловіка, якого закували в кайданки, використовували електрошокер. 

Смерть українця Дмитра Никифоренка сталася ще в липні, однак медіа розповіли його історію лише наприкінці серпня, коли в їхньому розпорядженні опинилися записи з камер спостереження витверезника. Чоловік повертався автобусом додому після зустрічі з колегами по роботі, коли його забрали правоохоронці.

На заробітки до Польщі українець приїхав минулого року. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter