У справі про вбивство журналіста Сергієнка з’явився новий підозрюваний

Дата: 15 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Слідчі Державного бюро розслідувань оголосили нову підозру в справі про викрадення та вбивство громадського активіста, учасника Євромайдану, журналіста Василя Сергієнка.

Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора України.

Василь Сергієнко

“Підозрюваний у складі злочинного угруповання вчинив викрадення, тортури та мордування і подальше вбивство журналіста Василя Сергієнка – одного з лідерів Євромайдану в м. Корсунь-Шевченківський”, – йдеться в повідомленні.

Йому інкримінують участь у злочинній організації, незаконне позбавлення волі та вбивство Сергієнка з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб.

Нагадаємо, що Василя Сергієнка знайшли мертвим у Виграївському лісі, за 15 км від міста Корсуня-Шевченківського Черкаської області, 5 квітня 2014 року. Напередодні його викрали з власного будинку, дорогою били й катували. Колеги активіста називають замовником злочину ексрегіонала, народного депутата від “Відродження”.

Суд у справі почався у 2016 році, за чотири роки змінилося 12 колегій суддів. З лютого 2019 року справу передано до Городищенського районного суду на чолі з Людмилою Синицею. За дев’ять місяців в процесі лише оголосили обвинувальний акт.

Організацію злочину інкримінують Вадиму Мельнику, підозру у викраденні оголосили Валентину Завражину, Роману Недибалюку, Віктору Горбенку. Керівником останніх, за даними слідства, є Андрій Іносов. Виконавцями вбивства слідство вважає Валерія Федорова та Володимира Воронкова.

На початку січня 2020-го ймовірний організатор убивства журналіста Вадим Мельник вийшов з-під варти під домашній арешт.

У жовтні 2020 року стало відомо, що США не видадуть Україні Андрія Іносова.

Офіс генпрокурора обвинувальний акт у справі скерував до суду 24 січня 2020 року.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter