Суд відпустив під домашній арешт підозрюваного у вбивстві активіста Сергієнка

Дата: 09 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Городищенський районний суд Черкаської області відпустив з-під варти під домашній арешт Вадима Мельника, якого підозрюють в організації вбивства активіста Василя Сергієнка.

Про це повідомляє видання “Ґрати”. 

Вадим Мельник

На засіданні 8 січня суд розглядав питання обрання запобіжного заходу, адже цього дня спливав строк тримання Мельника під вартою. Обвинувачення клопотало про те, щоб підозрюваного залишили під вартою, однак судді вирішили відпустити його під домашній арешт. 

У пресслужбі суду повідомили, що прокурори вже подали апеляцію на це рішення. 

Як відомо, громадського активіста та журналіста Василя Сергієнка знайшли мертвим у Виграївському лісі, за 15 км від міста Корсуня-Шевченківського Черкаської області, 5 квітня 2014 року. Напередодні його викрали з власного будинку, дорогою били й катували. Колеги активіста називають замовником злочину ексрегіонала, народного депутата від “Відродження”.

На думку активістів, оголошення ухвали суду свідомо затягували до пізнього вечора, щоб вони розійшлися. Проте після оголошення ухвали на місці було близько десяти активістів. Вони певний час блокували ворота суду, через які мали вивозити двох підозрюваних до Києва за місцем їхнього проживання.

Віктора Горбенка та Романа Недибалюка підозрюють у викраденні жертви, Володимира Воронкова – у безпосередньому виконанні вбивства, Вадима Мельника  в його організації. Ще два підозрюваних Максим Русін і Валентин Завражин перебувають на свободі під заставою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter