До суду скерували обвинувачення в справі вбивства журналіста Сергієнка

Дата: 28 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Офіс генерального прокурора передав до суду обвинувальний акт у справі вбивства у 2014 році учасника Євромайдану, журналіста й громадського діяча Василя Сергієнка. 

Про це повідомили у відомстві. 

Василь Сергієнко

Досудове розслідування в справі проводило Державне бюро розслідувань. У пресслужбі офісу зазначили, що до суду скерували обвинувальний акт щодо особи за фактом проникнення в помешкання журналіста Сергієнка у квітні 2014 року. Звідти, за версією правоохоронців, його викрали та згодом убили.

Також зазначеному громадянину закидають участь у злочинній організації, що діяла з листопада 2013 до липня 2015 року на території Київської та Черкаської областей. 

Як відомо, громадського активіста й журналіста Василя Сергієнка знайшли мертвим у Виграївському лісі, за 15 км від міста Корсуня-Шевченківського Черкаської області, 5 квітня 2014 року. Напередодні його викрали з власного будинку, дорогою били й катували. Колеги активіста називають замовником злочину ексрегіонала, народного депутата від “Відродження”.

Віктора Горбенка та Романа Недибалюка підозрюють у викраденні жертви, Володимира Воронкова – у безпосередньому виконанні вбивства, Вадима Мельника  в його організації. Двоє підозрюваних Максим Русін і Валентин Завражин перебувають на свободі під заставою. Ймовірний організатор Вадим Мельник на початку січня вийшов з-під варти під домашній арешт

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter