У справі про самозахист активіста Стерненка прокурор просить призначити додаткову психіатричну експертизу та нову експертизу ножа

Дата: 26 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У справі про самозахист громадського активіста Сергія Стерненка, де він смертельно поранив одного з нападників Івана Кузнецова, прокуратура попросить призначити ще одну додаткову психіатричну експертизу, а також експертизу ножа, яким той захищався під час третього нападу в Одесі.

Про це Стерненко написав на своїй фейсбук-сторінці.

“Прокуратура вже давно подала всі свої докази, давно допитала всіх, кого хотіла. Своєю чергою, ми також подавали свої докази, допитували тих, кого вважали за необхідне. І ось перед тим, як переходити вже на стадію дебатів, а потім, відповідно, на вирок, прокуратура прийшла до суду з новими клопотаннями”, – каже активіст.

За його словами, прокурор попросив призначити ще одну додаткову психіатричну експертизу, а також експертизу ножа ZT-0620, яким Стерненко захищався від нападника під час третього нападу.

“Прокурор хоче щоб його ще раз відправили на експертизу, бо йому недостатньо висновків того, що це не холодна зброя. Він хоче, щоб цей ніж магічним чином на холодну зброю таки перетворився”, – наголосив Стерненко.

Крім того, прокурор просить суд викликати на допит експертів, зокрема і тих, які вже допитувались у цьому судовому процесі.

Активіст додав, що за даним обвинуваченням прокуратура буде просити для нього строк увʼязнення у вигляді 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у 2018 році на одеського громадського активіста Сергія Стерненка скоїли три напади. Під час останнього він смертельно поранив одного з нападників Івана Кузнецова. Сергій стверджував, що діяв у рамках законного самозахисту.

У черні 2020 року СБУ вручила Сергію Стерненку підозру, а 15 червня Шевченківський райсуд Києва відправив Стерненка під домашній арешт, згодом рішення скасували, а справу передали в Приморський суд в Одесі.

Раніше колишній очільник групи прокурорів у справі Сергія Стерненка Андрій Родіонов під час надання свідчень у суді розповів, що переслідування одеського активіста Сергія Стерненка замовив заступник голови ОП Андрій Смирнов.

Стерненко пов’язує всі напади зі своєю громадською діяльністю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter