У соцмережі тікток виявили понад 12 000 фейкових акаунтів, які поширювали дезінформацію щодо війни РФ проти України

Дата: 16 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У китайській соцмережі тікток виявили понад 12 000 фейкових акаунтів, які поширювали дезінформацію про російсько-українську війну серед мільйонів людей.

Про це інформує CNBC.

Фото: Pixabay

Як показують нові дані платформи тікток, пости на сайті для обміну відео були спрямовані на українських, російських та на багатьох європейських користувачів, з контентом, призначеним для “штучного посилення проросійських наративів” про війну.

Деякі акаунти були фіктивно позначені як новинні видання.

Зазначається, що окреме розслідування BBC виявило 800 фейкових акаунтів, які були націлені на європейські країни з неправдивими заявами про те, що високопоставлені українські чиновники та їхні родичі купили розкішні автомобілі або вілли за кордоном після вторгнення РФ в лютому 2022 року. Ці відео мають очевидну мету – підірвати підтримку Заходу.

Водночас представник тіктоку повідомив CNBC, що компанія вже почала розслідувати поширення неправдивої інформації через ці облікові записи і що всі виявлені фейкові акаунти видалили.

Ми постійно і невпинно переслідуємо тих, хто намагається вплинути на співтовариство обманом”, – заявили на платформі.

За даними видання, понад 12 000 фейкових акаунтів виявлених у тіктоці керувалися з території РФ і поширювали кремлівську військову пропаганду місцевими мовами в Україні, Росії, Німеччині, Італії, Туреччині, Сербії, Чехії, Польщі та Греції.

За даними тіктоку, загальна кількість підписників фейкових акаунтів перевищила один мільйон, хоча відео, що публікуються на платформі, зазвичай переглядають мільйони людей.

Нагадаємо, наприкінці вересня віцепрезидентка Єврокомісії Вера Юрова заявила, що соцмережа X (раніше Твіттер) після купівлі її Ілоном Маском стала платформою з найбільшим відсотком дезінформації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter