У соцмережах поширили фейк, що МКЧХ тимчасово припинив свою роботу в Україні з міркувань безпеки

Дата: 10 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У соціальних мережах шириться інформація, що Міжнародний комітет Червоного Хреста припинив свою роботу в Україні. Про це журналістам видання “Reuters” нібито повідомив прессекретар організації після масованих російських ракетних обстрілів сьогодні вранці. Однак Радник глави делегації МКЧХ Андрій Круглашов не підтвердив цієї інформації.

Спростування він написав на своїй сторінці в інстаграмі. 

Фото: Укрінформ

“Бачу фейк, ніби ми, Міжнародний комітет Червоного Хреста, припиняємо діяльність. Дзуськи. Ми з людьми й для людей, яким потрібні. Там, де потрібні, й настільки близько, наскільки можемо. Стільки, скільки доведеться”, – написав Круглашов.

Також спростування оприлюднили на офіційній сторінці Міжнародного комітету Червоного Хреста у твіттері. 

“З огляду на недавні атаки МКЧХ хотів би пояснити, що наші операції не були зупинені в країні. Точніше, ми залишаємося в Україні й продовжуватимемо нашу активність, водночас адаптуючись до безпекової ситуації, що погіршується”, – йдеться в повідомленні.

Офіційні сторінки Міжнародного комітету Червоного Хреста в соціальних мережах активні.

Нагадаємо, що в серпні МКЧХ повідомив, що не гарантував безпеки українським захисникам “Азовсталі”, які згодом опинилися в російському полоні та були вбиті в Оленівці. 

Відомо, що багатьох українських військових, які повернулися додому, тримали в одиночних камерах, де вони практично не мали засобів особистої гігієни та їжі. Крім того, полонені жодного разу не бачили представників МКЧХ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter