У Слов’янську внаслідок російського обстрілу є загиблий та поранений

Дата: 27 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілу Слов’янська російськими військовими 27 червня загинув цивільний, а ще одна людина отримала поранення. 

Про це повідомив голова Слов’янської міської ВЦА Вадим Лях та голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Наслідки російського обстрілу Слов’янська у травні. Фото: Нацполіція

У ніч на 27 червня росіяни обстріляли житлові квартали у місті та лишили частину мешканців без світла. Вже вранці у Слов’янську обстріляли будинки на вулиці Торській та прилеглий до неї приватний сектор. 

“Є вбиті та поранені. Це майже центр міста. Тут немає військових об’єктів”, – наголошує Лях. 

За попередньою інформацією, росіяни застосували касетні боєприпаси та пошкодили щонайменше чотири житлові будинки та один інфраструктурний об’єкт.

Військові аналітики, зокрема з Інституту дослідження війни в США, ще від початку квітня кажуть, що Слов’янськ – це наступна ключова мета Росії у війні з Україною. Нині на Слов’янському напрямку, за даними Генштабу ЗСУ, росіяни зосередили зусилля у напрямку населеного пункту Долина та гатять по інших населених пунктах регіону зі ствольної та реактивної артилерії, а також авіації. 

Міська влада вже не вперше закликає евакуйовуватись жителів Слов’янська. Записатися на виїзд можна за телефонами гарячої лінії Слов’янської міської ВЦА.

“Росія воює із мирним населенням. І це – війна на знищення. Не чекайте, коли прилетить до вашої оселі. Виїжджайте!” – закликає Лях.

До початку повномасштабного російського вторгнення в Слов’янську проживали понад 106 тисяч людей, на початку травня там лишалося близько 30 тисяч, а нещодавно мер повідомив про те, що у населеному пункті лишаються понад 20 тисяч цивільних. 

Люди евакуюються зі Слов’янська. Фото: фейсбук-сторінка Вадима Ляха

Лях розповідав, що люди відмовляються евакуюватися з різних причин. 

“Причини називають різні, що вони нікому не потрібні, що немає грошей. Насправді, швидше за все, ці люди й раніше не виїжджали за межі області, їм психологічно страшно виїхати, тим більше на захід України. Є й об’єктивні, можливо, причини. Наприклад, велика сім’я з лежачими хворими. Вони не хочуть їхати великим таким колективом, намагаються тут пристосуватися. Є люди з домашніми тваринами, хвилюються за них. З іншого боку люди з таких категорій вже виїжджали й знайшли себе в інших областях. Надається допомога, переселенці отримують додаткові виплати”, – говорить він. 

Нагадаємо, що проросійські бойовики захоплювали Слов’янськ у квітні 2014 року. Про скоєні тоді злочини, зокрема розстріли, катування та викрадення цивільних, ви можете прочитати за посиланням

Декілька років тому в Слов’янську знайшли останки людей, які загинули під час окупації.

Фотографія обкладинки: The New York Times

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter