У Слов’янську знайшли останки людей, які загинули під час окупації міста

Дата: 18 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

У Слов’янську на Донеччині поліцейські провели ексгумацію тіл загиблих під час бойових дій 2014 року.

Про це повідомили у поліції Донецької області. 

Поховання знайшли на території місцевого кладовища. За словами правоохоронців, останки загиблих під час окупації в 2014 році, ексгумували у присутності незалежних експертів з судової медицини від Міжнародного комітету Червоного Хреста. У загиблих взяли біологічні зразки для проведення молекулярно-генетичних експертиз, щоб у подальшому встановити їх особи. Всі зібрані зразки спрямують у Державний науково-дослідний експертно-криміналістичного центру МВС.

У поліції наголосили, що більшість інформації щодо ексгумації становить тайну слідства, однак повідомили, що ексгумацію робили у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом загибелі громадян під час збройного конфлікту. Правоохоронці нагадали, що це вже не перша ексгумація, яка допомогла встановити долю безвісно зниклих та розслідувати обставин їхньої загибелі. Так, раніше поліцейські встановили особи бойовиків, які розстріляли у Слов’янську чотирьох мирних жителів.

Нагадаємо, що проросійські бойовики захопили Слов’янськ у квітні 2014 року. Тоді озброєні люди вдерлися до райвідділку та будівлі СБУ, на яких вивісили прапори РФ. За даними правозахисників, які до сьогодні збирають інформацію про порушення прав людини та міжнародного права у цей період, бойовики обстрілювали житлові мікрорайони, переслідували людей через релігію, незаконно позбавляли волі та навіть життя.

“Я просив принести кетанов для поламаної руки. Мені відповіли: “Давайте цьому козлу руку лопатою відрубаємо”. Це говорила жінка, яка представилася лікарем. Але кетанов принесла через п’ять годин”, – розповідав правозахисникам один з потерпілих внаслідок окупації людей.

Відомо, що відповідальним за прямі накази й злочини, скоєні в місті під час його окупації, є Ігор Гіркін, який командував бойовиками.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter