У Словаччині отримали тимчасовий прихисток майже 400 тисяч українців – Омбудсман

Дата: 27 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У Словаччині станом на кінець вересня 2023 року отримали тимчасовий притулок майже 400 тисяч українських біженців.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Біженці в Словаччині. Фото: AFP

Так, Лубінець зустрівся з громадським захисником прав Словаччини Робертом Доброводським.

“Подякував за підтримку України та за тимчасовий прихід у Словаччині для майже 400 тисяч українських біженців. Також повідомив, що стежу за діяльністю української влади щодо забезпечення прав всіх національних меншин, у тому числі словаків, які проживають в Україні, щоб вони мали можливість користувалися всіма правами та свободами”, – розповів Омбудсман.

Сторони домовилися про інформаційний обмін та подальшу співпрацю.

Тим часом на зустрічі з головою Консультативного комітету Рамкової конвенції про захист національних меншин Петрою Ротер Лубінець розповів про становище національних спільнот на окупованих територіях та презентував Дослідження щодо становища національних спільнот та корінних народів на ТОТ України, проведене спільно з Радою Європи.

“Наголосив, що попри воєнний стан я постійно стежу за дотриманням прав національних меншин в Україні й це для мене одне з пріоритетних питань”, – підсумував Уповноважений.

Нагадаємо, що Міграційна служба просить влади країн, куди після початку повномасштабного вторгнення Росії виїхали мільйони українських біженців, не створювати для них програми інтеграції. Голова ДМС Наталія Науменко також висловилася щодо політики Німеччини стосовно біженців, заявивши, що “мультикультуралізм зазнав фіаско”, та сказала, що мігранти хочуть не працювати, а отримувати соціальну допомогу. Як приклад вона навела співпрацю ДМС з УВКБ ООН. 

Посадовиця не вперше робить подібні заяви щодо шукачів притулку та іноземців, сприймаючи їх як порушників та злочинців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter