У Сімферополі російські силовики затримали 53-річного віруючого “свідка Єгови”

Дата: 23 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У результаті 20 обшуків, проведених у Сімферополі окупантами, був затриманий 53-річний чоловік, який займався організацією відеозустрічей “Свідків Єгови”.

Про це інформує Кримськотатарський ресурсний центр

Під час проведення незаконних обшуків ФСБ вилучила велику кількість релігійної літератури, комп’ютерну техніку та документацію, в яких були “ознаки екстремістського змісту”. Також він збирав пожертвування для підтримки діяльності релігійної організації.

Окупанти наголошують на продовженні розслідування задля знаходження усіх, хто так чи інакше надавав підтримку релігійній спільноті.

Затримуваному інкримінується стаття про організацію діяльності екстремістської організації.

Як відомо, 20 квітня 2017 року Верховний суд РФ визнав “Свідків Єгови” екстремістською організацією та заборонив її діяльність на території РФ. 16 серпня 2017 року міністерство юстиції РФ долучило кримські осередки “Свідків Єгови” до списку екстремістських організацій. 2018 року окупаційна влада на півострові розпочала переслідування вірян “Свідків Єгови”, порушуючи кримінальні справи.

Європейський суд з прав людини визнав цю заборону та переслідування вірян “Свідків Єгови” незаконними.

Нагадаємо, що раніше, 24 серпня 2022 року, в тимчасово окупованому Севастополі відбувалися обшуки у “Свідків Єгови”. Російські силовики заарештували 53-річного Віктора Кудінова та 51-річного Сергія Жигалова, проти них порушено кримінальну справу.

За даними Крим SOS, cеред жертв політично мотивованих кримінальних переслідувань в окупованому Криму приблизно кожен восьмий — це Свідок Єгови. Усього Росія затримала всього 19 віруючих цієї релігійної організації.

Правозахисна спільнота в Україні переконана, що деокупація Криму припинить систематичні грубі порушення прав людини на півострові з боку Російської Федерації. 
 
Міністерка з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук застерегла партнерів України, що Росія ніколи насправді не планувала розвивати Крим і перетворила півострів в центрі Європи на військову базу саме для війни. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter