У штаті Міссісіпі до Палати представників штату вперше обрали відкритого гея

Дата: 02 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У штаті Міссісіпі вперше в історії на посаду в законодавчому органі обрали відкритого гея Фабіана Нельсона. Відтепер Луїзіана залишилася єдиним американським штатом, який досі не обирав представника ЛГБТ-спільноти до свого законодавчого органу.

Про це повідомляє The Guardian.

Фото: Фабіан Нельсон

Нельсон назвав своє обрання до Палати представників штату “мрією” та “шоком”. Він вважає, що здобув перемогу завдяки тісному зв’язку зі своєю громадою. 

Нельсон розповів, що серед його пріоритетів – розширення програми Medicaid в Міссісіпі, а також розвиток економіки й інфраструктури для районів округу, які не отримують достатнього рівня обслуговування.

Він також планує перешкоджати республіканцям вживати заходів, спрямованих проти ЛГБТ-людей, а також протидіяти їхнім спробам позбавити виборців права голосу в переважно демократичному місті Джексон і на його околицях.

Президентка LGBTQ+ Victory Fund Анніс Паркер зазначила: “Виборці в Міссісіпі повинні пишатися історією, яку вони створили, але також пишатися тим, що їхні інтереси представлятиме Фабіан”.

Хоча зараз Луїзіана є єдиним штатом, який ніколи не вибирав ЛГБТ-людей на місця у своєму законодавчому органі, наприкінці минулого року він все ж таки обрав свого першого темношкірого чоловіка, який є відкритим геєм, на державну посаду.

Нагадаємо, що в липні президентом Латвії на наступні чотири роки став відкритий гей Едгарс Рінкевичс, який багато років був міністром закордонних справ Латвії. В інавгураційній промові він пообіцяв, що виступатиме за “сучасну й сильну Латвію, за справедливу і чесну Латвію, за добробут людей, за інклюзивне і шанобливе суспільство”.

А в листопаді минулого року Мауру Гілі з Демократичної партії обрали на проміжних виборах губернаторкою американського штату Массачусетс. Вона стала першою в історії США лесбійкою, яка обійматиме посаду губернатора.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter