Маура Гілі стала першою губернаторкою-лесбійкою в історії США

Дата: 11 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Мауру Гілі з Демократичної партії обрали на проміжних виборах губернаторкою штату Массачусетс. Вона стала першою в історії США лесбійкою, яка обійматиме посаду губернатора.

Про це Гілі написала на своїй сторінці у твіттері. 

Фото: Робін Лаббок / WBUR

Вона набрала 63,8% голосів.

Маура Гілі раніше обіймала посаду генерального прокурора Массачусетсу з 2015 року.

“Ми можемо бути першими, але ми не можемо бути останніми. Ми хочемо, щоб кожна маленька дівчинка знала: немає стелі, яку не можна зламати”, – написала вона, коментуючи свою перемогу.

ЛГБТ-активісти відзначили історичну перемогу Гілі на посаді губернаторки, а Енніз Паркер, президентка та головна виконавча директорка LGBTQ + PAC Victory Fund, назвала її “однією з найспівчутливіших і сміливіших державних службовців в Америці”. 

“Це важка битва для ЛГБТК-кандидатів та жінок-кандидатів за перемогу на виборних посадах високого рівня, але виборці Массачусетса знають, що Маура – борець, і сьогодні допомогли їй увійти до політичної історії США. Перед такою кількістю ненависті та нетерпимості, що охопили нашу країну, її перемога є знаком – особливо для дітей ЛГБТК, які дуже потребують надії, – що ЛГБТК-людям є місце в американському суспільстві і вони можуть стати шановними громадськими лідерами, – зазначила Пакер. 

Нагадаємо, що у 2018 році 62-річна Крістін Холлквіст стала офіційним кандидатом на пост губернатора штату Вермонт від Демократичної партії США, вигравши праймеріз та ставши першим трансгендером, якому це вдалось.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter