У шести населених пунктах України почнуть експериментальну відбудову

Дата: 28 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Уряд ухвалив рішення про запровадження експериментального проєкту з відбудови, який реалізовуватимуть у шести населених пунктах, що постраждали під час повномасштабного російського вторгнення. 

Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Фото: Кабінет Міністрів України

Посадовець наголосив, що рішення про експериментальну відбудову у шести населених пунктах не означає, що інші постраждалі міста та села не відбудовуватимуть. 

За його словами, рішення допоможе знайти найбільш ефективні підходи, що забезпечать прозорість, ефективність, системність та швидкість відновлення надалі. 

Щодо визначених населених пунктів, то мова йде про Бородянку та Мощун у Київській області, Тростянець у Сумській області, Посад-Покровське в Херсонській області, Циркуни в Харківській області та Ягідне в Чернігівській області

“Усі ці населені пункти зазнали страшних руйнувань. Тепер вони будуть відновлюватися комплексно. Це означає, що будуть відбудовувати не окремі будівлі та споруди, а все — зі системним підходом, новим плануванням та повною трансформацією цих населених пунктів”, – сказав Шмигаль. 

Прем’єр додав, що план швидкого відновлення на поточний рік має п’ять пріоритетів та сотні різних проєктів.

“Для нас важливо, аби українці вже цього року побачили, що відбудова — це реальність. Це дає надію і віру в краще майбутнє”, – підсумував він. 

Нагадаємо, що понад мільйон українців лишилися без даху над головою через війну. Деякі міста внаслідок російського вторгнення припинили своє існування. 

Орієнтовний обсяг інвестицій, необхідних для відновлення завданих росіянами руйнувань, сягає більш ніж трильйон доларів.

Фотографія обкладинки: Бабель 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter