У Севастополі звільнили вчительку гімназії за критику низької заробітної плати

Дата: 11 Лютого 2021
A+ A- Підписатися
Вчителька англійської мови севастопольської гімназії №3 Наталя Єлгіна вийшла на одиничний пікет перед будівлею незаконного уряду регіону. Жінку звільнили через обурення в соцмережі її заробітною платою.
 
Про це пише “Новая газета“.
 

У коментарях на сторінці “губернатора” Михайла Развожаєва Єлгіна поскаржилася на зарплату у 12 тисяч рубліві 4 534 гривень.

“Ви вважаєте це нормальною платою за навчання ваших дітей? До речі, ваш син вчиться в моєму класі”, – написала вона вранці 23 січня під дописом Развожаєва, в якому той закликав молодь не виходити на “несанкціонований мітинг” на підтримку російського політика Олексія Навального. 
 
“Новая газета” повідомляє, що ця інформація дійшла до директора гімназії, яка попросила її не ганьбити закладу.
 
Через кілька днів Єлгіну викликали до начальства, повідомили про звільнення, а потім допитали співробітники Центру “Е” і вручили попередження про відповідальність за участь та організацію неузгоджених мітингів. 
 
Російські силовики навідалися в гімназію через те, що Єлгіну помітили о 14:00 на площі Нахімова, де відбувався мітинг на підтримку Навального
 
Вчителька переконана, що на звільнення не вплинула її участь у мітингу.
 
“Просто так директор не стала б мене звільняти: або це розпорядження глави департаменту освіти Богомолової, або Развожаєва. Але достеменно я цього не знаю і можу лише припускати. Я хочу, щоб мене почули, якщо раптом хтось не знав, що вчителів звільняють за інакодумство”, – сказала вона.
 
Нагадаємо, що 23 січня в Севастополі відбувся перший мітинг на підтримку Навального. Він зібрав, за різними оцінками, від 100 до 200 людей. Російські силовики затримали щонайменше 12 осіб, 11 з яких присудили адміністративний арешт на строк від однієї до семи діб. Згодом окупаційна влада затримала ще щонайменше 13 людей.
 
Свобода мирних зібрань не передбачає отримання згоди на проведення заходів. Владу потрібно інформувати про плани мирного зібрання, щоб та забезпечила правопорядок під час акції. Це її обов’язок.
 
Як відомо, з початку тимчасової окупації Росія незаконно вимагає від ініціаторів мирних зібрань узгоджувати заходи. Представники “адміністрацій” на півострові зазвичай відмовляють у проведенні акцій, що можуть містити критику де-факто влади.
 
У своєму звіті про становище прав людини в Криму 2020 року Кримська правозахисна група констатувала, що на півострові відсутня свобода мирних зібрань. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter