У Севастополі вчергове агітували дітей до служби в армії РФ

Дата: 24 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

У Севастополі вчергове провели виставку військової техніки, де агітували дітей вступати до лав Збройних сил РФ.

Про це повідомили в Кримській правозахисній групі. 

Виставку військової техніки влаштували на площі Нахімова. Російські військові давали дітям і підліткам до рук автомати і гвинтівки та показували, як з них потрібно цілитись і стріляти. Поруч, як розповіли правозахисники, були встановлені військові намети і столи, де молодих людей вербували до армії та розповідали їм про окупацію півострова в позитивному світлі. 

Проведення призову жителів окупованих територій до лав армії, що окуповує, а також безперервна пропаганда служби в армії РФ на території Криму порушують ст. 51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни (Четвертої Женевської конвенції), нагадують у Кримській правозахисній групі. Крім того, пропаганда призову до армії серед неповнолітніх порушує також п. 1 ст. 38 Конвенції про права дитини.

Нагадаємо, у Росії влада активно мілітаризує дітей. Подібні практики РФ використовує і на окупованих територіях. Нещодавно Генпрокуратура України повідомила про підозри двом керівникам так званих військово-патріотичних таборів, які вербували дітей та підлітків для участі в терористичній організації “ДНР”.

Як відомо, минулого року в Євпаторії серед дітей проводили опитування щодо бажання служити в російській армії. Анкетування, ініційоване Міністерством оборони РФ, проводив серед своїх членів так званий військово-патріотичний клуб “Патріот” – одна з організацій, що активно мілітаризує дітей у Криму. В анкеті дітей питали про те, чи налаштовані вони в майбутньому служити в російській армії, пов’язати свою професію з військовою службою, а також чи готові учасники опитування захищати Російську Федерацію зі зброєю в руках, якщо розпочнеться війна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter