ГПУ повідомила про підозру керівникам військово-патріотичних клубів, що мілітаризують дітей на Донбасі

Дата: 13 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

Генеральна прокуратура України повідомила про підозри двом керівникам так званих військово-патріотичних таборів, які мілітаризують дітей на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба відомства. 

Підозри за статтями щодо організаційного та іншого сприяння діяльності терористичної організації, створення не передбачених законами України воєнізованих формувань та участь у їхній діяльності, керівництва не передбаченими законами України воєнізованими формуваннями та вчиненні за попередньою змовою групою осіб порушення законів і звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами України, оголосили двом керівникам низки таборів. Зокрема, клубів “Спартанці” та “Амазонки”, а також громадського військово-патріотичного руху “Молода гвардія”. У клубах, за даними силовиків, дітей та підлітків вербували для участі в терористичній організації “ДНР” .

“Вказані особи, які є активними учасниками і прихильниками терористичної організації “ДНР”, підтримують та пропагують російську неоімперську геополітичну доктрину “Російський світ”, а також ідеї від’єднання Донецької області від України та проголошення на її території незалежної держави. Для збройного протистояння силам АТО та ООС та насильницької зміни меж України”, – розповіли слідчі. 

Правоохоронці встановили, що військово-патріотичні табори та клуби їхні керівники створили у співпраці з очільниками терористичної організації “ДНР” і невстановленими наразі представниками влади Російської Федерації та Збройних сил РФ. 

Як відомо, у Росії влада активно мілітаризує дітей. Подібні практики РФ використовує і на окупованих територіях. Наприклад, за даними активістів, багато навчальних організацій в окупованому Криму наразі перебувають під опікою військових, силових структур, парамілітарних формувань. Наприклад, “Братство православных следопытов”, “Юнармія”, десятки інших організацій влаштовують у Криму воєнізовані табори, де дітей навчають, наприклад, подавати вертолітні сигнали, виживати в лісі, складати автомат тощо. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter