У Севастополі окупанти затримали й змусили перепрошувати 19-річного юнака за “дискредитацію армії РФ”

Дата: 16 Липня 2024
A+ A- Підписатися

У Севастополі російські окупанти затримали 19-річного випускника однієї зі шкіл міста, склали на нього адміністративний протокол за “дискредитацію армії РФ” у соцмережах, а також змусили записати відеовибачення.

Про це повідомили в телеграм-каналі окупаційної поліції міста.

Фото з відкритих джерел

За висновками співробітників “Центру з протидії екстремізму УМВС Росії у м. Севастополі”, юнак нібито залишав образливі коментарі в соцмережах щодо російських військових та “учасників СВО, які використовують патріотичну символіку”.

Санкція статті передбачає адмінштраф у розмірі від 30 до 50 тисяч рублів. Зібрані матеріали поліцейські передали до Нахімовського райсуду для розгляду по суті.

Нагадаємо, що після початку неспровокованого повномасштабного вторгнення РФ в Україну, 4 березня 2022 року, в російському законодавстві з’явилася норма, що забороняє дискредитацію дій збройних сил Росії. Як зауважує громадська ініціатива “Кримська ідея” у своєму  моніторинговому огляді, формулювання правових норм у законодавстві виявилося дуже розмитим та залишило багато можливостей для універсального використання цих норм як інструменту тиску на свободу слова, зокрема на думку людей, які виступають проти війни.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в грудні 2023 року росіяни позбавили волі кримського татарина Длявера Салімова після його відмови публічно просити вибачення для телеграм-каналу проросійського блогера Олександра Таліпова, який співпрацює з ФСБ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter